Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Snel geld verdienen

Het is misschien wel de meest gestelde vraag: Hoe kan ik snel geld verdienen? Iedereen die wel eens krap bij kas zit herkent vast en zeker de behoefte om de rekening eens flink te spekken. En vandaag is je geluksdag! Lees dit artikel (kost je niks meer dan maximaal tien minuten van je tijd) en ga aan de slag!

Dit soort berichten heb je vast wel vaker voorbij zien komen op het internet. Vaak met een linkje naar een onderzoeksbureau. Daar krijg je een beloning voor iedere enquête die je invult. En na het invullen van een kleine 10.000 vragenlijsten kun je een dagje naar de Efteling. Hartstikke leuk! Maar niet waar je op had gehoopt waarschijnlijk.

Besparen

Jazeker! Snel geld verdienen begint bij minder uitgeven. Al die maandelijkse (maar soms ook dagelijkse) lasten zijn een perfect startpunt om wat ruimer in het geld te komen te zitten. Pak je laatste bankafschrift en kijk eens (schrik eens) van de bedragen die je maandelijks ziet verdwijnen voor huur, energie, internet, je mobieltje, allerlei verzekeringen, etc. etc. Volg de links in de vorige zin om te kijken of je nog wat eurootjes kunt besparen zo links en rechts.

En heb je een eigen huis? Dan is de kans groot dat dit in waarde is gestegen (als je het wat langer hebt). Dat is dan misschien ook het moment om te kijken of de risico-opslag van je hypotheek misschien omlaag kan. Kijk daarvoor even naar de voorwaarden van je hypotheek. Als huurder heb je daar niks aan natuurlijk. Maar we hebben nog veel meer tips!

Ben je nog helemaal happy met je ouwe iPhone of Samsung? Stap dan over naar een SIM-only abonnement. Rook je nog? Stop daar dan mee. Dat is fijn voor je omgeving en scheelt serieus geld! En voor de meeste verzekeringen die je hebt, kun je waarschijnlijk wel een goedkopere variant vinden.

Stel je lichaam ter beschikking

Nee, we hebben het hier niet over het zoeken van een bijbaantje in de prostitutie (al ben je zelf de baas over je lijf). Wel kun je meedoen aan medicijnenonderzoek bijvoorbeeld. Daarvoor heb je wel een gezond lichaam nodig, maar dat is sowieso een fijn ‘ding’ om te hebben. Afhankelijk van het onderzoek levert je dit meer of minder geld op. Niet iedereen zal enthousiast worden van de gedachte om als proefkonijn te worden gebruikt. Toch is het (zeker onder studenten) een populaire manier om snel geld te verdienen.

Verkoop je levensverzekering

Het is een enigszins vreemde trend die uit Amerika is overgewaaid, maar het is een mogelijkheid. Zeker als je wat ouder bent, dan is de kans dat Magere Hein plots voorbij komt een stuk groter. En daarmee komt ook het uitkeringsmoment van je levensverzekering weer een stukje dichterbij. Voor de koper van jouw levensverzekering kan het niet snel genoeg uiteraard, maar jij krijgt nu alvast een bedrag in handen. Natuurlijk niet het bedrag waarvoor je verzekerd bent. Het is minder. Soms heel erg veel minder. Je wordt eigenlijk flink uitgekleed. Daar komt het op neer. En het is natuurlijk niet de bedoeling geweest dat je dit gaat doen. Maar misschien breekt de nood de wet. Laat je hier goed over voorlichten!

Ga handelen op Marktplaats, Ebay of in Speurders

Stel: jij woont in Utrecht. En iemand in Amersfoort is op zoek naar een tweedehands Nespresso apparaat en wil daar €75 voor betalen. Jij hebt net eentje gezien in Breukelen voor €40. Onderweg naar (of terug van) je werk pak je hem op. En je levert hem af in Amersfoort. Dat is snel geld verdienen. Dit werkt natuurlijk veel beter als iemand een groter aantal van (bijvoorbeeld) een bepaald merk wil hebben (Blond servies, Playstation games, of iets anders).

En misschien heb je wel gouden handjes die de prachtigste truien, poppen, stoelen of andere dingen in elkaar kunnen zetten. Waarom probeer je die niet eens te verkopen op Marktplaats? Er worden wel gekkere dingen verkocht immers!

Verkoop je foto’s

Hobby’s kosten je meestal geld. Soms schuilt er in een hobby echter een klein fortuin. Denk aan de duivenmelker die zo nu en dan een paar van zijn gevederde vriendjes verkoopt. Of de Marklin (treintjes) verzamelaar die zijn collectie wil verkleinen. Maar ook het uitbuiten van je creatieve talent is een optie: zijn je foto’s van goed kwaliteit? Verkoop ze dan op iStock bijvoorbeeld. Of op een ander stockfoto website. En sommige foto’s doen het goed op een koffiebeker, T-shirt, of puzzel.

Hou je van Instagram?

En maak je goede foto’s (met teksten) die iedereen liked? Dan kun je ook van je hobby je beroep maken. Als Virtual Assistant kun je (kleinere) ondernemers helpen om hun bereik te vergroten. Dat is dus een win-win situatie: jij mag lekker creatief bezig zijn tegen betaling en de ondernemer krijgt er weer een paar nieuwe connecties bij. Heb jij al een flinke schare fans? Dan is dat een mooi uithangbord voor je!

Snel geld verdienen door je ervaring te verkopen

Ben je toevallig ergens heel erg goed in? Ben je een top timmerman, kun je boekhouden als aan baas, schuilt er een PC Paus in je of ben je ergens anders goed in? Denk er dan eens over na om die kennis te delen met anderen. Niet voor noppes. Nee. Voor geld. Want jouw kennis kan wel eens het vakmanschap zijn waar anderen op zitten te wachten! En als je dat ook nog eens in het Engels kunt, dan is de wereld je werkgebied!

Heb jij nog tips voor anderen om (legaal) snel geld te verdienen? Geef ze door! Want we zijn zeker weten nog heel wat mogelijkheden vergeten!

armoedebestrijding

Wil je meer Grip op je Geld?

Wat verdien je? Wat geef je uit?

Dit zijn twee belangrijke vragen. Het antwoord op deze vragen weet je misschien niet eens. Doodzonde! Zo krijgt geld grip op jou. Dat is echt niet de bedoeling.

Schrijf je in om erachter te komen wat je moet doen omde controle en je toekomst terug te krijgen!

Grip op je geld begint hier!

Lees ook dit:

Wil je meer lezen?