Heb jij een telefoon die het nog zeker wel een jaartje volhoudt? Doe dan wat heel veel slimme Nederlanders ook doen! Bekijk dan eens of overstappen naar een Sim-Only abonnement ook voor jou flink voordeel oplevert! Met minder dan 1.000 belminuten en onder databundels van 10GB zit je met SIM-only heel erg goed. Wil jij snel internet en een lage prijs? Lees dan verder!

Vooral in Nederland is SIM-Only erg goedkoop!

De kosten voor een Sim-Only abonnement in Nederland horen bij de goedkoopste van Europa. sim onlyVooral bij databundels van onder de 10 GB scoort Nederland heel goed ten opzichte van andere Europese landen. Nederland valt wel iets duurder uit bij Sim-Only pakketten met meer dan 1.000 belminuten en meer dan 10 GB aan data, maar zelfs dan horen we in deze categorie nog steeds bij de goedkoopste van Europa. Slechts zes Europese landen scoren in deze categorie beter.

Meer keuzevrijheid

Bij de grote telecom aanbieders (KPN, T-Mobile en Vodafone) zit je doorgaans vast aan een vrij traditioneel abonnement. Je betaalt een (relatief hoge) vaste maandprijs voor 1 of 2 jaar en vervolgens krijg je een pakket met weinig, gemiddeld of veel belminuten, sms’jes en MB’s. De sms’jes en belminuten krijg je tegenwoordig haast bijna gratis, maar echt flexibel zijn de abonnementen niet.

sim onlyDat is echt helemaal anders bij SIM-Only aanbieders, zoals Simyo, die al acht jaar op rij als beste is getest door de Consumentenbond. Daar kun je helemaal zelf je abonnement samenstellen met de keuze uit verschillende bel/sms- en internetbundels. Sterker nog: je kunt die bundels zelfs van maand tot maand aanpassen, zodat je iedere maand het abonnement hebt dat bij je past. Hoe handig is dat! Ook Hollandse Nieuwe (van Vodafone) en Robin Mobile blinken uit in slimme SIM-Only abonnementen.

Twee jaar

Het is super jammer dat je twee jaar aan een abonnement vastzit, voordat je weer kunt switchen. Zeker nu de prijzen verder dalen. De concurrentie is gewoon heftig. En dat is goed nieuws voor jou! De prijs van dit type abonnement is in Nederland in een jaar tijd met 14 procent gedaald. Wow!

Het voordeel van SIM-Only is dat je vaak per maand kunt switchen. Dus als je Samsung of Apple per ongeluk onder een winkelkarretje terecht komt, kun je om je heen gaan kijken. Echt slim ben je overigens als je spaart voor een telefoon, want een telefoon in een abonnement wil nog wel eens aan de dure kant zijn. Een SIM-Only abo is immers hetzelfde als een ‘gewoon’ abonnement, maar dan eentje zonder telefoon.

Ben ik nou zo SLIM….?

Een SIM-Only abonnement is een mobiel abonnement waarbij je geen nieuwe telefoon ontvangt.sim only Je krijg bij je abonnement dus alleen een (nieuwe) simkaart, vandaar ook de naam SIM-Only. Deze simkaart plaats je in je huidige mobiele telefoon, en zo kun je vaak veel goedkoper bellen, SMS’en en internetten.

SIM-Only is bedoeld voor mensen die al een toestel hebben en die het jammer of te duur vinden om een nog goed werkende telefoon niet meer te gebruiken. Als je bijvoorbeeld nog een goede telefoon hebt of er goedkoop een kan krijgen, dan kan het veel goedkoper zijn om een SIM-Only abonnement te nemen. Een groot voordeel is de enorme hoeveelheid aan providers waaruit je kan kiezen, en je bent ook nog eens voordeliger uit dan met een abonnement met telefoon.

SIM = SLIM!!!!