Schulden: lijk jij op een kikker?

schulden

Schulden ontstaan zonder dat je daar al te veel moeite voor hoeft te doen. Eerst in het klein, maar je kunt ze ook zonder problemen flink op laten lopen. Wanneer besluit jij voor jezelf dat je het maximum hebben bereikt? Dat is echt  lastig voor heel veel mensen. Zullen we het eens vergelijken met de kikker in de pan met kokend water? Ken je dat experiment?

Schulden

Het is wel een naar experiment: je neemt een kikker en die stop je in een pan met water. Die pan zet je op het fornuis en je laat het water heel langzaam warm worden. Die kikker vindt dat prima. Hij zwemt rond alsof er niets aan de hand is. 

Zelfs als je het vuur hoger zet zal de kikker er niet uitklimmen. Als het water kookt, is de kikker dood. Het gevaar diende zich langzaam aan, daardoor bleef hij waar hij was. Had je de kikker echter meteen in een pan met heet water gestopt, dan was hij echt onmiddellijk in actie gekomen om dit gevaar tegen te gaan.

Het opbouwen van probleemschulden gaat (helaas) maar al te vaak op dezelfde manier. Maar hoe kom je er dan alsnog uit? We hebben voor jou een stappen plan opgezet.

Zo gaat het namelijk ook met het opbouwen van schulden. Het begint met een kleine lening (bij je bank bijvoorbeeld). En het eindigt met een lening voor je nieuwe keuken, je auto, je vakantie, je telefoon en voor je dagelijkse boodschappen.  Allemaal boven op elkaar gestapeld. Als een flinke stapel dozen.

Niet voor iedereen hoeft dat een probleem te zijn. Als je maar genoeg verdient! Maar zelfs voor hen zou het beter zijn als je die schuldenlast zou verkleinen. Want waarom zou je 6% of zelfs tot 18% rente betalen als je met een heel klein beetje moeite het vanuit je eigen spaarpotje zou kunnen betalen? Dat scheelt je echt enorm veel geld! En banken zijn al rijk genoeg toch!

Als jij graag wat meer grip wilt krijgen op je schulden, wacht dan niet te lang. Wees niet als de kikker die in die langzaam opwarmende pan zit. Start vandaag nog met ons stappenplan. En verlaag je kosten. Je energiekosten bijvoorbeeld. Of je tv en internet abonnement thuis. 

Schulden (of ze nou groot zijn, of klein) maken je langzaam arm. Dat kan niet de bedoeling zijn. Dat is in ieder geval iets waar wij iets aan willen doen. Wij zien liever dat je langzaam rijk wordt. Of op z’n minst minder arm!