Grip op je geld

Maak jij je zorgen over je financiële situatie als je oud bent? Je bent niet de enige, want twee op de drie Nederlanders voelt zich onzeker over hun financiële situatie. Slechts 1 op de 5 heeft er vertrouwen in dat ze op hun oude dag voldoende inkomen zullen hebben. En de helft van de Nederlanders voelt zich zelfs gestrest door hun financiële situatie. Dat blijkt uit onderzoek van adviesbureau Mercer. En het geldt vooral voor vrouwen, voegen zij daar aan toe.

Op dit moment staat financiële planning bij maar weinig Nederlanders op de to-do-lijst. Meer dan de helft heeft niet berekend hoeveel geld zij nodig hebben om hun pensioen door te komen en heeft dan ook geen idee waar ze staan na hun pensioen. De belangrijkste redenen daarvoor zijn werkloosheid of dat ze het niet kunnen betalen. Meer dan de helft van de 18- tot 34-jarigen verwacht dat ze moeten blijven werken na hun pensioen of zelfs nooit met pensioen gaan.

Mobiele abonnementen

Het pensioen en de hypotheek zijn de belangrijkste financiële zaken in iemands leven. Naast je inkomen uiteraard. Wat wil jij bereiken? Heb je een eigen huis? Of wil je er een? Misschien heb je nog een (studie-)schuld die de aankoop van een huis in de weg staat.

Wij verkopen geen hypotheken, al kun je bij ons wel uitrekenen hoeveel je zou kunnen lenen. Wij helpen je wel op weg om je dromen en wensen in kaart te brengen en welke stappen je moet nemen om die werkelijkheid te maken. Daarvoor gaan we uitgebreid met je in gesprek.

Daarna is het een kwestie van de handen uit de mouwen steken. Er zijn nu eenmaal weinig dromen die uitkomen door op je bank te blijven zitten en naar Netflix te kijken. Hoe zit het met je inkomsten? Zit er nog loonsverhoging aan te komen? Hoe kunnen we dat dichterbij halen? En hoe zit het met de uitgaven? Kunnen die omlaag? En heb je spaargeld of juist schulden? Wat gaan we daarmee doen?

Na een goed gesprek en een gedegen analyse weet jij precies waar je staat en wat er moet gebeuren. Als je alles hebt gedaan zoals wij adviseren heb je grip op je geld en sta je er stukken sterker voor!