Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Nobelprijs armoedebestrijding goed voor Nederland

Armoedebestrijding is geen luxe. Het is pure noodzaak. Daarom is het zo geweldig dat het juist drie economen zijn die voor hun aanpak een Nobelprijs krijgen! Met hun concept om met een integrale aanpak armoede te bestrijden, wordt enorm veel succes gehaald. Wat kunnen we daar In Nederland van leren?

Ten eerste zou het ‘de politiek’ sieren om ophouden met het ontkennen van het bestaan van armoede in Nederland. Die is er wel degelijk. Om maar iets te noemen: honderdduizenden kinderen (en dat is helaas niet overdreven) gaan in ons rijke land zonder ontbijt naar school. De belastingkorting die bedrijven als IKEA’, Starbucks, Fiat, etc krijgen zou je iets kunnen verkleinen. Daarmee los je dit probleem in een keer op. Dat je daarmee ook nog iets doet tegen de schandalige belastingontwijking van dit soort multinationals is mooi meegenomen.

Als kinderen zonder ontbijt naar school gaan, dan presteren ze minder. En aangezien deze kinderen meestal al uit gezinnen komen waar de ouders op school ook geen hoogvliegers waren, zet je ze op een flinke achterstand. Tel daarbij op dat kinderen uit deze gezinnen geen schulden aangaan voor studies, is het bijna onmogelijk om aan toekomstige armoede te ontsnappen. Plus: een gezond ontbijt draagt bij aan een gezonder leven. Dat is gunstig voor de gezondheidskosten.

Bijles is een wondermiddel tegen armoede

In de afgelopen week werd bekend dat het aantal kinderen dat bijles krijgt enorm gestegen is. Dat klinkt mooi, maar de waarheid is minder mooi. Dat sommige kinderen van hun ouders wel op bijles kunnen is mooi. Maar dit is helaas niet weggelegd voor ouders met een uitkering of een slecht betaalde baan. Die komen zo dus verder op achterstand. Investeren in beter onderwijs (met extra aandacht voor ‘rugzakkinderen’) geeft een hoog rendement. Dat is een Nederlandse Nobelprijs Armoedebestrijding waard.

En als we dan ook nog eens slimmer omgaan met het potentieel dat we hebben, dan maken we echt progressie. Zeker de laatste twee jaren van de basisschool kunnen veel beter. Daar kan een scheiding worden gemaakt tussen de ‘kantoormensen’ en de ‘vaklieden’. Dat scheelt veel ergernis bij ouders en tranen bij de kinderen. Kindgericht onderwijs is vele malen effectiever dan nieuwe boeken.

Nobelprijs Armoedebestrijding nodigt uit tot meer!

De Nobelprijs Armoedebestrijding is een aanmoediging om onderzoek meer en meer een rol te laten spelen in de aanpak van dit hardnekkige probleem. Dit zien we ook bij de financiële opvoeding: kleine stappen bieden uiteindelijk grote resultaten.

De opdracht aan de politiek is dus simpel: kijk niet naar je politieke kleur, maar naar de resultaten die op wetenschappelijk verantwoorde manier worden gehaald.

armoedebestrijding

Wil je meer Grip op je Geld?

Wat verdien je? Wat geef je uit?

Dit zijn twee belangrijke vragen. Het antwoord op deze vragen weet je misschien niet eens. Doodzonde! Zo krijgt geld grip op jou. Dat is echt niet de bedoeling.

Schrijf je in om erachter te komen wat je moet doen omde controle en je toekomst terug te krijgen!

Grip op je geld begint hier!

Lees ook dit:

Wil je meer lezen?

zorgverzekering

Jouw zorgverzekering? Ons een zorg!

Ongeveer 75% van de Nederlanders kan besparen door over te stappen naar een andere zorgverzekering. En dat met dezelfde voorwaarden! Gemiddeld ligt er 100 euro

energiekosten stijgen

Energierekening fors omhoog!

De gemiddelde energierekening is net enorm gestegen. En de reden daarachter is niet geheimzinnig. De prijzen op de markt zijn echt door het dak gegaan!