Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Huurders de pineut

Het kopen van een huis is een van de grootste financiële beslissingen die je doet in het leven. En wie dat een paar jaar geleden heeft gedaan is nu spekkoper. De prijzen zijn immers flink gestegen. Huurders hebben het nakijken: bij hen steeg de maandelijkse last soms juist tientallen procenten. Daardoor ontstaan regelmatig schrijnende situaties. Zelfs mensen met een bovengemiddeld inkomen, zijn door de liberalisering van de huurmarkt steeds vaker de pineut.

Huurders houden na het betalen van hun woonlasten vaak minder over dan huiseigenaren met een vergelijkbaar inkomen. De bedragen verschillen soms ‘slechts’ enkele tientjes per maand, maar het verschil kan oplopen tot zelfs een paar honderd euro, dat stelt de Woonbond  op basis van een onderzoek door voorlichtingsorganisatie Nibud.

Met het huidige beleid zou dit verschil voor huurders ook alleen maar groter worden. De Woonbond pleit daarom voor een huurverlaging van 10 procent. Huurders die geen huurtoeslag ontvangen, staan er in bijna alle vergelijkingen slechter voor dan kopers. De grootste verschillen ontstaan bij ouderen.

Een alleenstaande ouder die geen recht op huurtoeslag heeft, houdt als huurder 242 euro tot 221 euro per maand minder over dan een huiseigenaar. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van het inkomen. Bij een ouder stel met een laag middeninkomen kan het verschil oplopen tot 266 euro.

“De huren moeten omlaag zodat het gat tussen huurders en kopers niet groeit. Bij het huidige beleid, met huren die boven inflatie stijgen, zien we juist dat huurders nog verder afzakken”, zegt Ronald Paping, directeur bij de Woonbond.

armoedebestrijding

Wil je meer Grip op je Geld?

Wat verdien je? Wat geef je uit?

Dit zijn twee belangrijke vragen. Het antwoord op deze vragen weet je misschien niet eens. Doodzonde! Zo krijgt geld grip op jou. Dat is echt niet de bedoeling.

Schrijf je in om erachter te komen wat je moet doen omde controle en je toekomst terug te krijgen!

Grip op je geld begint hier!

Lees ook dit:

Wil je meer lezen?

snel geld verdienen

Snel geld verdienen

Het is misschien wel de meest gestelde vraag: Hoe kan ik snel geld verdienen? Iedereen die wel eens krap bij kas zit herkent vast en