Grip op je geld!

Wij willen je helpen om orde op zaken te stellen. Ook jij kunt financieel supersterk worden. Dat je dit niet van de een op andere dag bereikt begrijpen we heel goed. Maar door stil te zitten ga je er ook niet komen. Vandaag is de dag om in actie te komen!

Om financieel sterk te worden, moet je in eerste instantie er vooral voor zorgen dat je uit de problemen blijft. Bijvoorbeeld geen schulden aangaan waarvan je weet dat je ze moeilijk kunt terugbetalen. Ook is het aan te raden om op ieder moment te weten waar je financieel gezien staat. Check je banksaldo regelmatig. En kijk ook regelmatig naar je uitgaven. Spontane uitgaven zijn natuurlijk ontzettend leuk, maar al die kleine beetjes bij elkaar kosten klauwen met geld.

Om die houding van ‘ik houd bij wat ik uitgeef’ een goede basis te geven adviseren wij je een keer per jaar er eens echt goed voor te gaan zitten. Breng je administratie weer op orde. Maak een lijst van inkomsten die je in de afgelopen 12 maanden hebt ontvangen. En kijk naar als je vaste lasten en regelmatig terugkomende uitgaven. Als je hier een gewoonte van maakt, dan levert het je geld op.

Weet jij zonder te kijken hoeveel er (ruwweg) op je bankrekening staat op dit moment? Controleer even of je aanname klopte. Hoeveel zat je ernaast: €50, €150 of €250? Of misschien meer? En spaar jij op dit moment? Als je niet spaart, dan moet je daar echt snel mee beginnen. Zelfs als je schulden hebt, adviseren wij om iedere maand een klein bedrag van je inkomen opzij te zetten. Of het nou €1 of €10 is, maakt niet uit.

Krijg je wel eens rekeningen die je niet verwacht? Heel veel Nederlanders gaan zo de mist in. Sommige rekeningen lijken voor hen uit het niets te komen. Natuurlijk is dat niet zo: zelfs van een boete van de politie weet je dat ie binnenkomt. Maar dat geldt ook voor een fietsreparatie, een naheffing van het energiebedrijf of een wasmachine die stuk gaat. Dit zijn allemaal dingen die je kunt zien aankomen. Was het een koude winter? Dat gaat je geld kosten! Wees geen struisvogel!

Wat je doel ook is: zorg ervoor dat je weet hoe je ervoor staat. Dat rekeningen niet meer onverwacht binnen komen. Boetes voor te hard rijden zijn makkelijk te voorkomen. Als je rustiger rijdt (iets eerder weg soms dus), dan bespaar je ook nog eens brandstof. En als de wasmachine stuk gaat, dan heb je door maandelijks die €10 opzij te zetten alvast een begin. Doe je boodschappen zo slim en goedkoop mogelijk. Mensen die in de bijstand zitten weten uit ervaring dat je op de meest onmogelijke plekken (soms met pijn) kunt besparen.

Wij willen je helpen om orde op zaken te stellen. We vertellen je dat je schulden moet voorkomen. En als je ze al hebt, los ze dan af. We willen dat jij je eigen kredietbank wordt. Dat is een stuk goedkoper dan welke willekeurig bank dan ook! Door continu maar achter de feiten aan te lopen gaat je dat niet lukken. Jij kunt financieel supersterk worden door uiteindelijk 8% van je salaris te sparen of op andere manieren opzij te zetten. Dat je dit niet van de een op andere dag bereikt begrijpen we heel goed.

Maar door stil te zitten ga je er ook niet komen. Vandaag is de dag om in actie te komen!