Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Nog meer manieren om extra geld te verdienen!

We kregen heel veel reacties nadat we het artikel Snel Geld Verdienen publiceerden. En we kregen ook ontzettend vaak het verzoek om nóg meer tips te geven. En omdat we het belangrijk vinden wat jij wilt, zijn we er dus even voor gaan zitten. En daarom kun je nu dus dit artikel lezen. Want er zijn echt nog veel manieren zijn om je bankrekening een beter saldo te geven. Laten we snel beginnen!

Waarom wil je extra geld verdienen?

Voordat we je die tips gaan geven: waarom wil je eigenlijk meer geld op je bankrekening gestort hebben? Ben je aan het sparen voor een huis, vakantie, auto, studie of iets anders? Of sta je (heel erg) rood en wil je daar heel graag verandering in aanbrengen? Bij dat laatste, dus als je liever niet naar het saldo op je rekening kijkt, is het goed om je te realiseren dat je de tijd moet nemen om dat op te lossen. Het ontstond niet in een week (waarschijnlijk) en het is ook niet in een weekje weer opgelost. Voor jou is misschien dit Stappenplan om schulden af te bouwen ook nog interessant om eens door te nemen.

Neem een bijbaan

Heel veel mensen hebben twee (of zelfs meer) baantjes naast elkaar. Dat is voor hen in de meeste gevallen geen luxe. Dat is helaas vaak bittere noodzaak. Maar als je wat extra geld wilt verdienen, dan is dit wel een van de meest voor de hand liggende manieren natuurlijk. Er is namelijk werk zat! Of je dat werk ook leuk vindt? Dat hangt ervan af wat je gaat doen. Als schoonmaker, postbezorger, verkoper, honden-uitlater, babysitter, schilder, klusjesman, etc. ligt het geld op dit moment voor het oprapen. En elk uurtje telt!

Verhuur je auto (of andere spullen)

Niet iedereen wil een auto hebben. Niet iedereen kan een auto kopen. Toch is het zo nu en dan superhandig om er eentje te hebben. En als jij wel een auto hebt, dan kun je die verhuren aan een ander. Dat kun je regelen op MyWheels, Snappcar of Marktplaats. Daar kun je trouwens zo’n beetje  al je spullen verhuren (van je fototoestel, gereedschap, je kennis tot je auto). Kijk wel goed naar de voorwaarden (vooral hoe het met je auto verzekeringstechnisch zit), want niet iedereen gaat even zuinig om met andermans spullen.

Verkoop je spullen!

Extra geld verdienen kan ook door je huis eens op te ruimen en de spullen die je niet meer wilt houden weg te gooien of te koop te zetten. Wat moet je nog met die oude schaatsen, dat leren jasje dat je nooit meer aan doet, dat kastje dat op zolder staat te verpieteren of…. Nou ja: je begrijpt vast wel wat we bedoelen. Het heeft twee voordelen: er ontstaat ruimte in je huis (kun je meteen wat herinrichten) en er ontstaat ruimte in je hoofd. Echt waar: het is wetenschappelijk bewezen dat een opgeruimd huis goed is voor je humeur! Dat is dus in alle opzichten snel verdiend!

Begin je eigen blog

Ben je een redelijk goede schrijver? Of denk je dat jij het kunt leren? Denk dan eens na over het maken van een eigen blog. Zeker als je dit combineert met een bijzondere hobby of misschien als fan/expert op een bepaald gebied kan je hier soms best een aardig centje mee verdienen! Probeer dat dan wel te combineren met een pagina op Instagram, want zo bereik je veel meer mensen. Wie weet wordt je zo een influencer en verdien je echt bakken met geld!

Verhuur je kamer of je huis

Niet ieder huis (of regio) is er even geschikt voor, maar het verhuren van een kamer (of van je hele huis) is een leuke manier om wat bij te verdienen. Je ontmoet nog eens iemand. Je leert je eigen huis en leefomgeving op een andere manier kennen. En je kunt weer nieuwe vaardigheden opdoen. Met een huisje in Amsterdam gaat dat misschien net iets eenvoudiger dan een huis in Dronten, maar iedere plek heeft z’n charmes en mogelijkheden. Let wel op dat je voldoet aan de lokale regelgeving, want we adviseren je nooit om de Wet te overtreden!

Beleg in aandelen met een goed dividendrendement

Koop iedere maand stukje bij beetje wat vrijheid. De tijden dat je snel rijk werd op de beurs liggen ver achter ons. Gelukkig maar, want met beleggen had dat vaak niks te maken. Als je een beetje geduld hebt (snel geld zit er niet in) valt er echter nog steeds wat te verdienen. We zijn geen beursexperts, maar aandelen met een goed dividendrendement zijn voor de lange termijn in de meeste gevallen een prima belegging. Welke je dan moet kopen? Wij geven je het advies om dit via een beleggingsfonds of een indexfonds te doen. De eerste drie regels van beleggen zijn: ‘spreiden, spreiden en spreiden’! Het grote voordeel van een (index)fonds: je kunt zonder al te hoge kosten en met kleine bedragen iets leuks opbouwen.

Ga gamen!

Als je voor 1980 geboren bent, dan kun jij je het waarschijnlijk niet voorstellen, maar er zijn legio mensen die het supervet vinden om te kijken naar hoe iemand anders zit te gamen. Jawel! Met Twitch kun jij je ook aanmelden als je een beetje handig bent met GTA, FIFA, Fortnite, etc en als je daar ook nog eens leuk (of informatief) commentaar op en bij kan geven….. Wie weet word je dan wereldberoemd!

Wil je jouw tips delen met andere lezers? Stuur ze dan naar John@BudgetBreak.nl

armoedebestrijding

Wil je meer Grip op je Geld?

Wat verdien je? Wat geef je uit?

Dit zijn twee belangrijke vragen. Het antwoord op deze vragen weet je misschien niet eens. Doodzonde! Zo krijgt geld grip op jou. Dat is echt niet de bedoeling.

Schrijf je in om erachter te komen wat je moet doen omde controle en je toekomst terug te krijgen!

Grip op je geld begint hier!

Lees ook dit:

Wil je meer lezen?

energiekosten stijgen

Energierekening fors omhoog!

De gemiddelde energierekening is net enorm gestegen. En de reden daarachter is niet geheimzinnig. De prijzen op de markt zijn echt door het dak gegaan!

huizenmarkt

Huizenmarkt gaat uit z’n dak!

Huizenmarkt gaat door het dak! De gemiddelde woningprijs blijft maar stijgen. In de afgelopen twaalf maanden zijn er weer veel huizen van eigenaar gewisseld. En

grip op geld

Minder geld uit geven?

De wetenschap over minder uitgeven. Minder geld uitgeven wordt steeds belangrijker. Door een terugtredende overheid zijn consumenten steeds meer op zichzelf aangewezen als het gaat