Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Energierekening gaat in 2021 toch weer fors omhoog!

De gemiddelde energierekening stijgt na 2020 gewoon door. En de reden daarachter is niet geheimzinnig. Van Premier Rutte werken we voorlopig nog thuis, tot wanneer is onduidelijk. Je verbruikt dus meer stroom. En daarnaast is februari 2020 een bitterkoude aangelegenheid.

Van grotere invloed echter (zo verwachten wij) zal zijn dat de ‘kale’ prijs van stroom en gas dit jaar gewoon door zal stijgen. En wij vermoeden dat huishoudens hierdoor vanaf volgend jaar ongeveer toch weer 70 euro meer kwijt zullen zijn aan energie. Je energierekening wordt dus nog steeds niet leuk om naar te kijken.

Veel blijft onduidelijk

En volstrekt onduidelijk is ook hoe straks een nieuwe regering (er zijn dit jaar verkiezingen) huiseigenaren gaat ondersteunen om energie te besparen. Huishoudens krijgen wel al sinds 2018 maandelijks een overzicht van hun energieverbruik. Dat nieuw verkregen inzicht (met tips om te besparen) leidt er alleen nog niet toe dat mensen ook echt zuiniger omgaan met stroom en gas. Meer dan dat blijft vooralsnog uit. En dat vinden wij erg magertjes.

De goedkoopste energie is de energie die je niet hoeft te gebruiken.

Het gaat bij deze overzichten overigens alleen om huizen waarbij een slimme meter is geïnstalleerd. Een groep van 750.000 huishoudens krijgt daarnaast een app waarmee ze vrijwel continu hun energieverbruik kunnen volgen. Ook dat moet leiden tot besparingen. Als dat niet helpt, dan komen er dwingende maatregelen. Er komt dan een plicht voor elektriciteitsbedrijven om ervoor te zorgen dat die besparingen er komen.

Hulp bij geld besparen
De energietransitie houdt ons nog wel even bezig

Heb je zonnepanelen?

Het vervangen van de regeling rond zonnepanelen is ook nog niet geregeld. Wel blijft het tarief waartegen stroom terug geleverd kan worden aan het net tot 2023 het zelfde. Dat is in de zogenaamde ‘salderingsregeling’ geregeld.

Op je energierekening staat hoeveel energie je geleverd hebt gekregen van het energiebedrijf. Dat staat vermeld in kWh. Daarvan wordt de energie die je hebt teruggeleverd afgetrokken. Deze aftreksom heet salderen.

Onderzoek of je energierekening goedkoper kan!

Wil je weten of je geld kunt besparen op je energierekening? Doe dan de test door je gegevens te gebruiken om een onafhankelijke berekening te maken. Wij vinden het erg belangrijk dat je dat ieder jaar een keertje doet.

Zo hou jij je kosten onder controle. En dat is wat je wilt.

Kijk voor meer informatie op deze pagina:

armoedebestrijding

Wil je meer Grip op je Geld?

Wat verdien je? Wat geef je uit?

Dit zijn twee belangrijke vragen. Het antwoord op deze vragen weet je misschien niet eens. Doodzonde! Zo krijgt geld grip op jou. Dat is echt niet de bedoeling.

Schrijf je in om erachter te komen wat je moet doen omde controle en je toekomst terug te krijgen!

Grip op je geld begint hier!

Lees ook dit:

Wil je meer lezen?

snel geld verdienen

Snel geld verdienen

Het is misschien wel de meest gestelde vraag: Hoe kan ik snel geld verdienen? Iedereen die wel eens krap bij kas zit herkent vast en